En anden tilgang til træning

Jeg er ikke i superform (what?!). Så kom sandheden for dagen 😉

Jeg har da et godt nok kondital, jeg er stærk nok, og min smidighed og balance er i tip-top form, og det er egentligt det vigtigste, når det handler om at være sund og rask nok til langt ind i alderdommen: at have en god balance mellem kondition, styrke og smidighed/balance.

Sundhed bør egentlig ikke handle om det ydre, men derimod om hvilken følelse du har i din egen krop. Problemet er bare, at sundhed alt for ofte får sat et lighedstegn til en super-trænet krop.

Med det “nye” kropsideal om, at man skal være utroligt veltrænet, kan jeg godt forstå, hvis man blive en smule/meget modløs og muligvis frustreret over sig selv og ens egen krop. Sådan har jeg selv tidligere haft det. For idealet handler ikke kun om at se ud på en bestemt måde, det handler også om at sælge idéen om at idealet = at du får/kan få et fantastisk liv.

En sund krop betyder ikke, at du skal have en sixpack, kunne løbe 10 km på ingen tid og løfte 100 kg (men kudos til dig, hvis du har og kan al det!!). Sixpack, 10 km-løbetur og 100 kg-løft kan være en del af en sund krop, men det vigtigste er, at du og din krop kan fungere optimalt i løbet af hverdagen.

Sundhed handler om at:

Du og din krop skal være i god nok form til at gå op på 5 sal uden at gå død på halvvejen.

Du og din krop skal også kunne løfte indkøbsvarerne hele vejen hjem. Selv om et 10 kg indkøb godt kan kræve nogle pauser undervejs..

Du og din krop skal føle sig frisk og fyldt med energi.


Men i sidste ende er det lige meget hvor du er/ikke er på vejen til et godt og langt liv med en sund og rask krop, for din krop kan altid få det bedre!

Med det mener jeg ikke, at du altid skal stile efter at blive bedre og bedre og bedre – især ikke hvis det giver dig stress! Derimod mener jeg, at din krop er utrolig stærk, og den kan forandres og følelsen af den kan forandres.

Du kan få et bedre kondital.

Du kan blive stærkere.

Du kan blive mere smidig.

Du kan få en bedre balance.


Det, jeg selv gør og laver i løbet af dagene i løbet af ugen for at gøre mig selv og min krop glad og fyldt med velvære, er:

Yoga. Jeg elsker seriøst yoga… og det skyldes, at jeg på egen krop har oplevet en kæmpe forandring – især i forhold til mit mentale og psykiske velvære.

Jeg har tidligere skrevet om mine oplevelser med angst, og her har yoga givet mig fantastiske redskaber og selvindsigt, så jeg bedre kan håndtere min angst. Samtidig har jeg også lært at kunne håndtere min depression og stress.

Yoga er helt klart det, som jeg laver allermest – tja, sådan omtrent 6 gange om ugen 1 time ad gangen. Man kan vist godt sige, at jeg er hooked!

Hvis du nogensinde møder mig (eller bare skriver til mig) omkring yoga, så vær klar til en passioneret samtale med mig 😉

(Jep, det er mig på billedet: med helt almindelig tøj på, stuen er ikke blevet gjort “yoga-lækker”, og billedet er ikke perfekt taget. Men det er helt i orden, det har jeg nemlig lært fra yoga!)


Gåture
. Ligesom yoga elsker jeg gåture. Måske fordi der er mange af de samme elementer: det kan være meditativt, det giver ro, kroppen røres på en ‘blid’ måde. (hverken yoga eller gåture behøver at føles specielt blidt..)

Jeg har altid elsket at gå. Jo mere jeg kan være ude i naturen, desto gladere bliver jeg.


Cykle.
Det perfekte transportmiddel. Jeg er i forhold til offentlige transport mega-nærig, og derfor cykler jeg i al slags vind og vejr. På den måde får jeg trænet min kondition uden at skulle ud og løbe (hvilket jeg aldrig har lært at kunne lide, trods gentagne forsøg).

Men cykling er også perfekt, når man gerne vil ud i naturen. Om sommeren cykler jeg tit længere ture (gerne med pakket picnic), tager nogle pauser undervejs og fortsætter så igen.


Badminton.
En gang om ugen spiller jeg badminton med min kæreste i 1 time. Det er, hvad man vel vil kalde hygge-badminton, selv om jeg dog primært ender med at rende frem og tilbage på banen for at kunne få bolden over nettet.


Det vigtigste i forhold til træning og fysisk aktivitet er, at du gør noget, der giver dig en følelse af velvære!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.